Emzirme dönemi annelerin oldukça
hassas ve stresli olduğu bir dönemdir. Bu dönemde tüketecekleri besinler süt
verimliliğini artırmaktadır.
• Taze beyaz üzüm
• Dereotu
• İncir (taze veya kurutulmuş)
• İncir-havuç
• Taze beyaz dut
• Haşlanmış taze beyaz dut kurusu
Bunların dışında
diğer yardımcı kürlerse şunlardır:
• Anason
• Kereviz
• Taze kereviz
yaprakları
• Bal kabağı
• Çilek
• Kıvırcık salata
• Sumak
• Rezene çayı
• Tere
Kür 1: Günde iki porsiyon taze beyaz üzüm tüketmek anne sütünü artırıcıdır.
Kür 2 : Sabah-akşam yemeklerden önce tüketeceğiniz dereotu sütünüzün artmasını
sağlayacaktır.
Kür 3: Anne sütünü artırmak
için haşlanmış kuru incir suyu
da içebilirsiniz. Sekiz-dokuz adet kuru inciri yarım litre klorsuz suda en
fazla on dakika haşlayınız. İkiye böldüğünüz suyu sabah-akşam olmak üzere günde
iki kere tüketiniz.
Kür 4: Yarım litre
kaynamakta olan klorsuz suyun içerisine sekiz – dokuz adet kuru inciri ikiye bölüp atınız. Ağzı
kapalı olarak kısık ateşte beş dakika kaynatınız. Beşinci dakikadan sonra
içerisine bir adet havucu dilimleyip ağzı kapalı olarak kısık ateşte üç dakika
daha kaynatınız. Ilıyınca süzünüz. Yirmi bir gün boyunca öğleden önce ve
öğleden sonra aç veya tok karnına birer su bardağı içiniz.
ÖNEMLİ: Bu kürler aynı anda uygulanmaz. İncir-havuç kürü
hariç, uygulama süresi bir haftadır. Bir haftanın sonunda uygulama bırakılır.
Bir hafta uyguladığınız herhangi bir kürden sonra tekrarlama ihtiyacı
duyarsanız bu defa başka bir kürü 21 uygulamanızda bir sakınca yoktur. Örneğin,
bir hafta taze beyaz üzüm kürü uygulayıp bıraktınız. Daha sonraki bir dönemde
yine bir hafta olmak üzere dereotu veya kuru incir kürünü uygulayabilirsiniz.
KAYNAK: Prof. Dr.
İbrahim Adnan SARAÇOĞLU, Bitkisel Kürler Rehberi, Eylül 2008, syf 19-22.
TAVSİYE EDİLEN ÜRÜN
GRUBU:
Prof Saracoglu Rezene
20’li Süzen Poşet Bitki Çayı
Prof Saracoglu Çörekotu
Yağı 250 mL.
Prof Saracoglu Tahin
340 g.
Prof Saracoglu Dut
Pekmezi 370 mL.
No comments:
Post a Comment