Saturday, March 17, 2018

Bebeklerde Reflü




Reflü : Mide içeriğinin yemek borusu boyunca yukarı doğru çıkmasıdır.
 Bebek beslenirken yediklerinin mide- yemek borusu arasında bulunan kapakçığın zayıf olmasından dolayı midedeki besinlerin yemek borusundan yukarı kaçmasıyla meydana gelir.
 Reflüde bebek beslendikten sonra süt ya da mama  ağzının kenarından hafif bir sızıntı şeklinde çıkar. Bazen de fışkırır gibi çıkarır ya da burnundan da gelebilir.. Özellikle kolik sancılarının şiddetli olduğu 6–8 haftalarda reflü de şiddetlenme gözlemlenir..
Eğer reflü bebeğin soluk borusuna kaçıp morarmaya neden olmuyorsa, takiplerinde aylık kilo alma hızı normal seyirde devam ediyorsa ilaç tedavisine gerek yoktur. 
Bebeğin emzirme sonrasında gazını çıkarmak, beslenme sonrası hemen  yatırmayıp bir  süre dik pozisyonda tutmak, eğimli bir yerde 30 derece eğimle yatırmak genellikle yeterli olmaktadır..
Eğer kilo kaybı ve gelişme geriliği oluyorsa, soluk borusuna kaçırıp sık solunum yolu enfeksiyonu geçiriyorsa ilaç tedavisi gerekir.

No comments:

Post a Comment

aynısefa çiçeği

calendula officinalis: dahili olarak ağiz boğaz agrısında , mide ülserinde harici olarak yara iyilesmesinde kullanılır. boğaz agrısında 1...